Banden

Ook voor autobanden bent u bij ons aan het juiste adres

Wie een auto of motor heeft, die weet het wel: goede banden zijn erg belangrijk? Maar waarom eigenlijk en wat voor voordeel heb je als je met een auto met goede banden rijdt? De voordelen zijn best aanzienlijk. In de eerste plaats helpen ze je om veilig aan het verkeer deel te kunnen nemen, daarnaast is het hebben van goede banden ook verplicht en wordt er bijvoorbeeld bij de APK keuring op gelet.

Maar niet alleen omdat het verplicht is om goede banden te hebben, zou je goede banden moeten hebben. Banden zijn het enige contact punt wat u nog heeft met het wegdek.
Het is belangrijk dat je banden een goed profiel hebben. De banden van je auto hebben namelijk onder meer als taak om water af te voeren. Het profiel van de banden is zo gemaakt dat het water afgevoerd kan worden. Autobanden die ouder zijn hebben minder profiel en kunnen daardoor het water minder goed afvoeren.
Dit zorgt ervoor dat je bij slecht weer sneller gaat slippen.

Tractie en remmen  Autobanden Zevenbergen

Banden hebben direct contact met het wegdek en zorgen ervoor dat je auto zich voort kan bewegen, tractie. Maar ook bij het omgekeerde, remmen, zijn goede ze erg belangrijk. Wanneer ze ouder zijn en versleten zal dit een langere remweg opleveren. Dit kan natuurlijk voor gevaarlijke situaties zorgen.

Bespaar je op de brandstofkosten

Als je banden goed opgepompt zijn, dan gebruikt je auto minder brandstof. Dat is natuurlijk alleen maar mooi mee genomen. Brandstof is al duur genoeg en door je banden voldoende op te pompen heb je minder brandstof nodig om dezelfde afstand af te leggen. Daarnaast zorgen goede banden die goed, niet overdreven, zijn opgepompt ook voor schokdemping. Het rijcomfort neemt dus ook toe als je de banden goed oppompt.

Welkom bij Van Rijckevorsel van Kessel Automobielen Zevenbergen, Official auto dealer